Recensies

Tevreden klanten aan het woord laten is de beste manier om te laten zien hoe ik als geboortefotograaf wordt ervaren.
Lees hieronder de recensies die ik van klanten kreeg waarbij ik aanwezig was bij het grootste wonder van hun leven.
En wil je meer over mij lezen? Klik dan hier: Over mij
X JoyceAls geboortefotograaf was de vraag voor mij niet of ik een fotograaf bij mijn bevalling wilde, maar wie ik wilde hebben.
Ik kwam snel uit op Joyce en we hebben vroeg in de zwangerschap een kennismakingsgesprek gepland. De klik was wederzijds en we hebben tijdens de hele zwangerschap met elkaar contact gehouden.
Omdat ik bij mijn eerste zwangerschap met 38 weken beviel, ging Joyce voor ons al in de 37e week op wacht. Maar uiteindelijk liet ons dochtertje op zich wachten tot de 40e week.
Joyce leefde met ons mee met de voortekenen van de bevalling. De dag van de bevalling moest ze door omstandigheden een back-up inschakelen – en dat liep gelukkig vlekkeloos, maar uiteindelijk duurde de bevalling zo lang dat Joyce zelf op tijd bij kon zijn voor de geboorte zelf.
Ik was erg dankbaar dat allebei fotografen mijn geboorteproces respecteerde en zich terugtrokken waar nodig.
Alles is zo prachtig vastgelegd. Zonder de foto’s had ik zo veel details van de bevalling en de geboorte gemist. Zo bijzonder, zo dierbaar.
SeminVanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was van mijn eerste kindje heb ik Joyce bij mijn zwangerschap betrokken. Dit kan ook haast niet anders, want we zijn collega’s.
Joyce heeft mijn zwangerschap dus van het begin tot het einde meegemaakt.
Ik was al fan van haar style qua fotografie, dat ik dus een klein gat in de lucht sprong toen ik hoorde dat Joyce rond mijn uitgerekende datum waarschijnlijk wel een plekje vrij had om de geboorte van onze eerste kleine te fotograferen. Ergens vond ik het toch ook wel spannend omdat je elkaar kent en je toch op een heel gevoelige plaat vastgelegd gaat worden. Je hebt al snel een plaatje in je hoofd van hoe jij denkt dat het allemaal gaat lopen.
Niets is gegaan zoals het plaatje in mijn hoofd.
Ik houd Joyce op de hoogte van hoe de bevalling vordert. We spreken af dat ik haar in het ziekenhuis zie, wanneer het ‘echt’ gaat beginnen.
Zo gezegd, zo gedaan. Wanneer Joyce binnen komt zijn mijn weeën al wat sterker geworden, waardoor ik al weinig acht meer sloeg op de camera die zij natuurlijk bij zich had. De verwachte (gezonde) spanning die ik dacht te hebben blijft uit. Ik ben te gefocust op mijn weeën. Naarmate deze sterker werden kreeg ik het gevoel ze niet meer op te kunnen vangen en smeekte ik om morfine.
Dit dus ook niet zoals het plaatje dat ik in mijn hoofd had om alles zonder medicatie te doorstaan.
Vanaf het moment dat ik morfine toegediend krijg, doorsta ik mijn eigen bevalling in een soort roes. Achteraf gezien is dat maar goed ook, want vooral de laatste uren waren voor mij niet alleen fysiek, maar vooral mentaal erg heftig.
Zowel Ryan als ik hebben niet doorgehad dat Joyce aanwezig was in de kamer als fotografe. Zij weet zich bijzonder goed op de achtergrond te houden in een ruimte waar geen achtergrond bestaat.
De foto’s die Joyce heeft gemaakt zijn verbazingwekkend.
Voor mij zijn het geen gewone foto’s, het is een deel van de grootste strijd die ik heb moeten leveren en tegelijkertijd het grootste wonder wat mij is overkomen in mijn leven.
De gehele fotoreportage is momenteel een groot deel van mijn verwerkingsproces.
Nog zoiets wat dus anders is dan het plaatje in mijn hoofd.
Joyce heeft mij niet alleen foto’s gegeven, maar nu ook een manier om alles een plek te kunnen geven en mijn eigen bevalling nog een keer mee te maken, maar dan zonder roes.
Hierbij wil ik jou Joyce weer extra bedanken voor deze onbetaalbare fotoreportage. Ik kan mijn dankbaarheid niet in woorden uitdrukken. Yvan 31-10-2017Na lang wikken en wegen besloten wij om de geboorte van onze zoon vast te laten leggen door een geboortefotograaf. We hebben het werk van diverse fotografen bekeken en kwamen uiteindelijk bij Joyce uit. Niet al te lang voor de uitgerekende datum mailde we haar om te vragen of we een kennismakingsgesprek konden hebben en of zij überhaupt ruimte had voor een shoot rond de uitgerekende datum. Joyce kon gelukkig snel langskomen voor een kennismaking en gaf aan tijd te hebben voor een reportage rond 19 aug.
Het kennismakingsgesprek was erg prettig; Joyce kon goed vertellen hoe zij te werk ging en gaf een inkijkje in haar werk. Prachtige stijl van fotograferen vonden wij.
Er leek een goede klik te zijn en we besloten haar de reportage te laten maken. Tevens hebben we haar gevraagd een zwangerschaps -en newborn reportage te maken.
De zwangerschapsreportage was op een geweldige, stoere lokatie onder een brug. Met veel geduld wist Joyce prachtige beelden vast te leggen! Ook ons dochtertje wist zij op een speelse manier op de foto te krijgen.
Helaas is de dag na de reportage mijn broer op tragische wijze om het leven gekomen. Joyce bood direct aan om de uitvaart te fotograferen. Wij namen haar aanbod graag aan en zij heeft op een uiterst subtiele manier de uitvaart vast weten te leggen. Prachtige foto’s van een hele droevige dag…
Wij zijn Joyce erg dankbaar dat zij dit heeft willen doen!
De geboortereportage is al net zo mooi geworden. Vooraf hadden we duidelijk aangegeven waar graag foto’s van wilde hebben. Zodra duidelijk was dat de bevalling begon hebben we Joyce op de hoogte gesteld. Zij was snel bij ons toen bleek dat de bevalling vlot vorderde. Vrijwel geruisloos wist zij zich om mij heen te bewegen, waardoor ik vrijwel niet doorhad dat zij ook aanwezig was. Een paar uurtjes later was onze zoon geboren. Schitterende beelden om naar terug te kunnen kijken!
Een paar weekjes later mochten we opnieuw genieten van de kunsten van Joyce en heeft zij ons ‘nieuwe’ gezin gefotografeerd. Zonder teveel styling wist zij ons gezinsleven vast te leggen. Al met al hebben we een reeks van schitterende foto’s van Joyce hand in ontvangst mogen nemen!
Bekijk hier de reportage van deze intense gebeurtenissen. Bas 16-8-2017Lieve Joyce,
Een maand geleden heb jij mijn bevalling gefotografeerd. Iets waar wij eerst over twijfelden.
Hoe zouden de foto’s zijn, zijn ze wel ‘netjes’, kunnen we de foto’s laten zien en wil ik het zelf ook zien. Maar toch hebben we besloten om het te doen.
Ik kan het zelf immers niet van een andere hoek zien en doordat je geleefd word, kan ik de foto’s gebruiken om een compleet plaatje/verhaal te krijgen van mijn bevalling. Maar natuurlijk om ons kindje te fotograferen zodat wij kunnen genieten van de kleine en niet druk hoeven te maken om de foto’s.
Mijn man belde toen mijn weeën waren begonnen, het bleek snel te gaan. Jij kwam onze kant.
Ter plekke merkten we niet dat jij er was. Toen alles chaotisch werd i.v.m. komst ambulance hielp jij mij om mijn weeën op te vangen toen de rest met andere dingen bezig waren.
Jij met onze spullen achter de ambulance aan. Fijn dat je ze meenam. Ook in het ziekenhuis was je onzichtbaar en maakte jij de foto’s.
Toen kregen we een mail met de foto’s. Met spanning opende we ze, wat konden we verwachten en wat zien we wel en niet van me lichaam.
Stuk voor stuk prachtige, mooie en ‘nette’ foto’s. We dachten ook nog, we laten Joyce haar gang gaan tijdens de bevalling en als we de foto’s niet fijn vinden dan verwijderen we ze wel.
Maar we hebben geen een foto verwijdert. Wat een mooie reportage. Prachtig!
Voor en tijdens de bevalling heb jij mij, mijn man en na de bevalling ons als gezin gefotografeerd.
We kunnen jou aan iedereen aanraden. Je bent een mooi mens en hebt ons een prachtige herinnering gegeven.
Evt. bij een volgende zwangerschap hoeven wij niet te zoeken en weten we je te vinden.
Lieve Joyce bedankt voor je prachtige foto’s en eeuwige herinnering aan onze prachtige weg naar onze zoon Owen
Bekijk hier de reportage: Owen 16-05-2017Joyce fotografeerde de bevalling van onze zoon.
Vooraf hadden we een heel goed gevoel bij Joyce.
Tijdens de bevalling hebben we eigenlijk niet gemerkt dat ze er was; we zagen later foto’s terug waarbij we dachten: heeft ze toen gefotografeerd??
Joyce heeft de bevalling precies vastgelegd zoals we dat aan haar gevraagd hadden: met oog op en voor onze emoties.
Een prachtige en dierbare herinnering!
Jorien en Michiel MulderLieve Joyce,
Vandaag een jaar geleden was je bij een van de belangrijkste momenten in ons leven: de geboorte van Thomas. We zijn je nog steeds enorm dankbaar voor de foto’s en zijn zó blij met onze keuze voor jou! Afgelopen week hebben we de foto’s weer bekeken en opnieuw zijn er dingen of momenten die we vergeten waren, maar vastgelegd zijn door je.
Thomas is een heerlijk mannetje; lekker ondeugend ;-), heel expressief.
Nogmaals bedankt!
Veel liefs,
Michiel, Jorien en Thomas
Bekijk hier de reportage: http://www.geboortefotograaf-jovas.nl/geboorte-van-thomas/Lieve Joyce, we zijn zo blij dat je een stukje van je tijd en leven gaf om zo’n belangrijk stuk van ons leven vast te leggen.
Paulette, Koen, Floortje en Jasmijn
Bekijk hier de reportage: http://www.geboortefotograaf-jovas.nl/jasmijn/Eens kijken waar ik zal beginnen. Het was eind 2015/begin 2016 toen ik hoogzwanger zat te surfen en bij toeval op foto’s stuitte van bevallingen gemaakt door geboorte fotograven.
a een paar nachten denken over of ik dat zou willen hakte ik voor mezelf de knoop door, ja ik wilde een geboortefotograaf bij de geboorte van ons zoontje Tom.
Wat zou dat bijzonder zijn. Mijn derde zoontje, Tijs zijn tweede zoontje en ons eerste kindje samen. We zouden dan alle tijd voor elkaar, de bevalling en de baby hebben wat rlx.
Nu Tijs overtuigen. Nou dat kostte geen enkele moeite die leek dat ook erg mooi en rlx.
Dus ik kon opzoek naar een fotograaf die én mooie foto’s maakte en waar mee een klik zou kunnen zijn. En al snel kwam ik bij Joyce terecht. Ik heb haar (denk ik) snel een mailtje gedaan met de vraag of ze überhaupt nog plek had zo laatminute want ja eind januari was ik al uitgerekend. Zo doende zat Joyce hier binnen no time op de bank met een fotoboek en hadden we een prettig gesprek.
De klik was er en zodoende besloten Tijs en ik dezelfde avond al dat Joyce “onze” fotograaf moest worden.
Toen Tom zich 27 januari aan kondigde midden in de nacht was Joyce mooi op tijd in het ziekenhuis.
In het ziekenhuis werden mijn vliezen gebroken om ongeveer 2:00 en 55 minuten later was Tom daar.
Prachtige foto’s geeft ze geschoten. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat er een fotograaf in de verloskamer liep, ik kon prima mijn ding doen. Joyce was er maar ik had geen idee dat ze er was.
Behalve na Tom zijn geboorte toen ze me van dextro en drinken voorzag. Na de bevalling was ze er óók voor de prachtige foto’s van zijn eerste uren.
Zo mooi en waardevol zijn de foto’s daar kan geen verloskundige, verpleegster of kraamverzorgster tegenop.http://www.geboortefotograaf-jovas.nl/tom/

Toen ik 5 maanden later wéér zwanger bleek was het niet een vraag of ze er bij wilde zijn, ze móést er echt weer bij zijn.
Joyce was 1 van de eerste die naast Tijs wist dat ik weer zwanger was. Kon ze het vast noteren in haar nieuwe agenda 😉
En zo gebeurde het dat Joyce voor de tweede keer in 14,5 maand een bevalling van mij ging vastleggen.
Eerste paasdag moest ik naar het ziekenhuis omdat ik verminderd leven voelde in mijn buik.
In het ziekenhuis bleek ik een beginnende zwangerschapsvergiftiging te hebben dus moest ik tweede paasdag om 7:30 in het ziekenhuis zijn.
Toen om 8:15 mijn vliezen werden door geprikt was Joyce er nog niet. Gelukkig hoefde ik niet meteen aan de opwekkers dus toen Joyce arriveerde was er nog niks aan de hand.
Geen wee te bekennen. Ook mijn eigen verloskundige Marleen kwam langs. Super gezellig was het. Zoveel vrouwen geklets dat Tijs zelfs nog een poosje buiten is geweest.
Er gebeurde tenslotte toch niks. Om een uur of 10 hebben we besloten dat de opwekkers heel zachtjes aan mochten. Maar dat deed óók niks.
Om 11 uur moest mijn verloskundige weg en vroeg me te beloven netjes te wachten tot ze terug was. Uiteraard beloofde ik dat want ja er gebeurde toch niks.
Om 5 of 10 over 11 werd de dosering iets opgeschroefd en toen ging het los. Half 12 lag Eva al op mijn borst. Wat een rit.
Joyce was er weer voor de mooie plaatjes voor de bevalling heeft ze ontzettend mooie en ook grappige foto’s gemaakt.
Tijdens de erg korte bevalling heeft ze ook precies vast weten te leggen wat er gebeurde en na deze (als het goed is) laatste bevalling is ze uren gebleven om er voor te zorgen dat die eerste ontmoetingen van onze 4 lieve jongens met hun kleine zusje ook op de foto kwam. Daarna is ze eindelijk na een monsterlijk lange dag vertrokken naar huis. http://www.geboortefotograaf-jovas.nl/geboorte-eva-zusje-4-broers/

Aan iedereen die twijfelt over een geboortefotograaf bij de bevalling zou ik willen zeggen van DOEN!
Aan iedereen die twijfelt over welke fotograaf ze moeten kiezen zeg ik: kies Joyce! Kijk naar mijn foto’s dat moet je over de streep trekken.
Joyce bedankt voor het aanwezig willen zijn bij de geboorte van onze 2 jongste kinderen. Je was super lief, betrokken, professioneel en snel.
Veel liefs en tot snel,
MarjanOp de foto hieronder staan Marjan, Eva(in een dekentje gewikkeld), Tijs en ik.