Lennon

In juni hoor ik dat mijn neef, Maarten, en zijn vrouw Mariska zwanger zijn van hun tweede kindje.
Super leuk, weer een familielid erbij!
Ze vertellen me al snel dat ze aan het nadenken zijn om mij als fotograaf bij de bevalling te willen en zouden graag ook de zwangerschap weer willen vast leggen en een reportage willen maken als hun kindje geboren is.
Ontzettend leuk, ik vertel ze dat ik dat graag doe!
Ze moesten er even over nadenken en hadden best wat vragen. We spreken in ieder geval de zwangerschapsreportage af en daarvoor stellen ze alle vragen die ze willen over de geboortereportage.
Ze zijn eruit, dit willen ze dit keer wel vast gelegd hebben.
Omdat ik familie ben voelt dit voor hen nog beter.
De bolle buik hebben we op 18 november prachtig vast gelegd, een andere locatie dan de vorige keer, maar ook lekker stoer en dit keer in Rotterdam-zuid.

Maarten en Mariska zijn 27 december uitgerekend. Wie weet wordt dit een kerstkindje!
Lilly, hun eerste kindje, is in een stuit geboren, deze bevalling duurde best lang. Dit kindje ligt goed, maar Maarten en Mariska weten niet zo goed wat ze nu kunnen verwachten, maar staan er relaxed in.
Het blijft lang rustig maar vanaf 24 december heeft Mariska veel harde buiken en in de nacht van 25 op 26 december begint het wat meer te rommelen en komen de weeën langzaam op gang, maar nog niet genoeg voor mij om al onderweg te gaan. We weten dat ik wel op tijd moet gaan, want ik moet bijna 1,5 uur rijden.
Om 11 uur is de verloskundige geweest, Mariska heeft 2 cm. Dat is best een teleurstelling. Ik besluit nog niet te gaan.
Rond half 2 in de middag zijn de vliezen nog niet gebroken, maar worden de weeen wel heftiger. Dit wordt waarschijnlijk een kerstkindje!
De verloskundige komt rond 15 uur terug en we besluiten dat ik dan die kant op kom.
Dit gaat even anders lopen…. Maarten laat me weten tegen 14 uur dat Mariska het erg zwaar heeft, ik besluit dat ik ga. Het zal me niet gebeuren dat ik deze geboorte ga missen terwijl ik al de hele ochtend op hete kolen zit en zij mij zo goed op de hoogte houden.
Ik heb een gevoel dat ik zelfs een beetje moet haasten.
Mariska wil graag, net als bij Lilly, in het ziekenhuis bevallen maar Maarten laat me weten dat ik naar hun huis moet komen, ook dit is een teken dat ik weinig tijd meer heb.
Tijdens mijn rit draaien mijn gedachten overuren, ik zal toch niet te laat komen, als ze niet naar het ziekenhuis gaan hoever is Mariska dan, als de verloskundige maar op tijd is…
Om 15 uur moet ik nog een half uur rijden en krijg ik een berichtje dat de vliezen zijn gebroken, meestal duurt het dan nog wel even dus even heb ik vertrouwen in dat ik dit ga halen, maar toch rij ik flink door.
Niks blijkt minder waar… Ik ben te laat… Als ik binnenkom, tref ik beneden de kraamhulp aan en vraag aan haar of ik te laat ben, ja zegt ze.
Ik baal als een stekker, loop naar boven toe en tref een heerlijke serene sfeer aan in de slaapkamer van Maarten en Mariska. De sfeer die ik ken van alle keren dat ik getuige was van het gelukzalige gevoel van gezinsuitbreiding en dat alles goed is gegaan…
Lennon is om 15.09 uur geboren, 9 minuten nadat de vliezen zijn gebroken. Gewoon thuis in het bed van zijn papa en mama.
Ik ben een kwartier te laat. 🙁 Ik heb sinds ik geboortes fotografeer voor het eerst een geboorte gemist en dan nog wel die van mijn eigen achterneefje…
Ik fotografeer zoveel ik kan. De sfeer is er nog. Er is nog genoeg vast te leggen.
De controles van Lennon, de eerste momenten met papa en mama samen, ik probeer de momentjes die nooit meer terug komen zo goed als ik kan vast te leggen voor Maarten en Mariska.
Lennon is uiteindelijk in 3 pers weeën geboren en nog maar net in bed. Het ging ineens zo snel, ook de verloskundige was nog maar net binnen.

Op woensdag 3 januari ga ik weer naar Huissen om de newbornreportage van Lennon te maken.
Hij is nog steeds zo mooi als 26 december, we gaan er wat moois van maken! Lennon moet even wennen, maar hij doet het super goed! Lilly wil niet zo graag met haar broertje op de foto maar houdt alles wel goed in de gaten.